دیوارکوب

همان‌طور که میدانید دیوارهای یک فضا نظیر اماکن اداری یا مسکونی و … جزو اصلی دکوراسیون داخلی آن فضا محسوب می‌شوند و نقش مهمی در زیبایی و حتی تغییر تم رنگ یک مکان دارند. طراحان دکوراسیون داخلی برای جلوه دادن به فضا و افزودن بر زیبایی آن از دیوارکوب استفاده می‌کنند. دیوارکوب ابزاری است که به سرتاسر یک دیوار می‌چسبانند و در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف یافت می‌شود. معمولاً از دیوارکوب در اماکن تجاری استفاده می‌کنند ولی بهره‌گیری از آن در دکوراسیون داخلی منازل مسکونی نیز به چشم می‌خورد. اگر دیواری سطح ناهموار یا کج‌وکوله‌ای داشته باشد یا حتی برخی قسمت‌های آن دچار ترک‌خوردگی شوند، طراحان معمولاً نصب دیوارکوب بر سطح آن دیوار را پیشنهاد می‌کنند. با این راهکار از شر گچ کاری و دردسرهای آن راحت می‌شوید و در مدت‌زمان کمی یک فضایی با زیبایی منحصربه‌فرد تحویل می‌گیرید.

مزیت‌های دیوارکوب

  • راحت و بدون دردسر نصب و راه‌اندازی می‌شود.
  • ضد آب است و می‌توان به‌راحتی آن را تمیز کرد و شست‌وشو داد.
  • شما می‌توانید از دیوارکوب به‌عنوان عایقی در برابر صدا و حرارت استفاده کنید. درواقع شما با نصب دیوارکوب، دیوار خود را ضخیم‌تر می‌کنید.
  • دیوارکوب طرح و رنگ متنوعی دارد و شما به‌راحتی می‌توانید آن را با سایر ابزار و وسایل داخل خانه ست کنید.
  • با توجه به این‌که دیوارکوب وزن کمی دارد و سبک است شاید فکر کنید از استحکام کمی برخوردار است ولی توجه داشته باشید که با وجود وزن و ضخامت کم، بسیار مقاوم و بادوام است.
  • دیوارکوب را می‌توانید بر روی هر سطحی که می‌خواهید نصب کنید.

انواع دیوارکوب

دیوارکوب پی‌وی‌سی یا همان ضد آب:  دیوارکوبی پی‌وی‌سی مقاومت بالایی در برابر آب دارد و همین امر باعث شده است قیمت آن در بازار بالا باشد. دیوارکوب پی‌وی‌سی خودش شامل دو نوع است:

  • دیوارکوب پی‌وی‌سی تو پر یا فومیزه
  • دیوارکوب پی‌وی‌سی توخالی یا شبکه‌ای

دیوارکوب پی‌وی‌سی تو پر یا فومیزه : همان‌طور که از نامش پیداست این نوع دیوارکوب چگالی بالایی دارد و بیشتر برای آشپزخانه و یا بالکن مورداستفاده قرار می‌گیرند. دیوارکوب تو پر عایق خوبی در برابر صدا و حرارت است. ضمن این‌که نصب و راه‌اندازی آن نیز سریع و بدون دردسر می‌باشد. سطح این نوع دیوارکوب صاف و صیقلی است بنابراین به‌راحتی قابل تمیزکاری و شست‌وشو می‌باشد. این نوع دیوارکوب را به‌راحتی می‌توان جدا کرد و برای دیوار جدیدی نصب کرد بنابراین اگر به دنبال اقتصادی بودن کارتان هستید، دیوارکوب فومیزه را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

دیوارکوب پی‌وی‌سی توخالی یا شبکه‌ای: این نوع دیوارکوب نسبت به دیوارکوب فومیزه چگالی کمتری دارد ولی درعین‌حال مقاوم و بادوام است و در برابر صدا، حرارت و دما عایق می‌باشد. نوع شبکه‌ای دیوارکوب در برابر خراشیدگی مقاوم است و شما با خیال راحت می‌توانید روی آن دستمال و سیم ظرف‌شویی بکشید. دیوارکوب پی‌وی‌سی توخالی در دو نوع چاپی و روکش‌دار موجود می‌باشد.

به حالت کلی می‌توان گفت که دیوارکوب پی‌وی‌سی ازنظر طرح و رنگ تنوع بالایی دارد و در برابر آب، خراشیدگی و سایش مقاوم است. توجه داشته باشید که این نوع پی‌وی‌سی قیمت بالایی نسبت به انواع دیگر خود دارد.

دیوارکوب ام دی اف: دیوارکوب ام دی اف مخصوص مکان‌هایی است که فضای کوچک و جمع‌وجور تری دارند درحالی‌که از دیوارکوب پی‌وی‌سی برای اماکن بزرگ‌تر نظیر اماکن اداری، هتل‌ها و سالن‌های کنفرانس و … بهره می‌گیرند. همان‌طور که می‌دانید ام دی اف ضد آب نیست بنابراین این نوع دیوارکوب برای مکان‌هایی که رطوبت دارند، اصلاً مناسب نمی‌باشد و با گذر زمان خورده شده و از بین می‌رود. در مقابل دیوارکوب ام دی اف نسبت به دیوارکوب پی‌وی‌سی بیشتر در برابر صدا و دما عایق است. هنگام نصب این نوع دیوارکوب، در قسمت زیرین آن فوم قرار می‌دهند و همین امر از ورود و خروج صدا یا حرارت جلوگیری می‌کند.

دیوارکوب را می توان در دیوار های مختلف خانه نصب کرد بنابراین دیوارکوب بر اساس محل نصب به انواع مختلفی تقسیم می شود؛

دیوارکوب برای ورودی منزل

ورودی منزل در هر خانه‌ای اولین قسمتی است که افراد با آن روبرو می‌شوند بنابراین همه‌ی افراد تلاش می‌کنند تا آن را به بهترین شکل ممکن تزئین کنند. نصب دیوارکوب به دیوارهای قسمت ورودی خانه زیبایی کل فضای خانه را دوچندان می‌کند. شما می‌توانید با دیوارکوب‌هایی با رنگ تیره، ورودی منزلتان را طراحی کنید و سپس با نورهای بک لایت و دیگر امکانات، رنگ دیوارکوب را روشن‌تر کنید. این کار جلوه خاصی به این فضا می‌دهند و همه‌ی میهمانانتان را شگفت‌زده می‌کند.

دیوارکوب آشپزخانه

از قدیم رایج است که دیوارهای آشپزخانه را تا قسمتی که کابینت نصب‌شده است، کاشی‌کاری می‌کنند چراکه فضای آشپزخانه معمولاً مرطوب است و خیلی زود آلوده می‌شود بنابراین با نصب کاشی می‌توان به‌راحتی دیوارهای آن را شست و تمیز کرد. اما کاشی‌کاری دیگر قدیمی شده است و شما می‌توانید با انواعی از دیوارکوب‌های ضد آب، دیوارهای آشپزخانه‌تان را بپوشانید و خیالتان از خوردگی آن‌ها راحت باشد. همان‌طور که گفتیم دیوارکوب‌های پی‌وی‌سی ضد آب هستند و شما به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را بشویید و نگران از بین رفتن آن نباشید. علاوه بر آن دیوارکوب‌ها زیبایی بیشتری نسبت به کاشی‌کاری دارند و همچنین برخلاف کاشی‌کاری که به وقت و انرژی زیادی نیاز دارد و به‌راحتی قابل تعویض نیست، دیوارکوب را به‌راحتی می‌توانید نصب کنید و در مواقعی که از آن خسته شدید، می‌توانید در مدت‌زمان کمی آن را تعویض کنید.

دیوارکوب فضای نشیمن

فضای نشیمن معمولاً فضای بزرگ‌تری دارد و دکوراسیون آن خیلی موردتوجه است. شما می‌توانید دیوارکوب‌های این قسمت را با دیگر وسایل نظیر مبل، میز، میز تلویزیون، فرش و … هماهنگ کنید. در این صورت زیبایی فضای نشیمن دوچندان می‌شود.

دیوارکوب اتاق‌خواب

اتاق‌خواب مکانی است که شما نیاز دارید تا درنهایت آرامش در آن استراحت کنید بنابراین باید سعی کنید دکوراسیون آن را به‌گونه‌ای طراحی کنید که آرامش بیشتری به شما بدهد. شما می‌توانید از دیوارکوب‌هایی با رنگ و طرح خنثی و ملایم استفاده کنید که با رنگ و طرح تخت خوابتان هماهنگ است.

دیوارکوب اتاق کودک

کودکان ذوق و انرژی بالایی دارند و از اینکه اتاقشان به سلیقه آن‌ها به‌صورت کودکانه طراحی کنید و بچینید، خوشحال می‌شوند. طرح گوناگونی از دیوارکوب وجود دارند که برحسب سلیقه‌ی کودکان طراحی‌شده‌اند، شما می‌توانید از این دیوارکوب‌ها برای اتاق فرزندتان سفارش دهید و فضای اتاق  را از یکنواخت بودن خارج کنید.

به‌طورکلی می‌توان گفت که دیوارکوب‌ها می‌توانند تم و حس و حال فضای خانه‌تان را تغییر بدهند و فضای جدید و متنوعی برای شما بسازند.